2018

Tretí ročník súťaže Miss Horehronie je úspešne za nami a spoznali sme nielen desať krásnych mladých žien ale takisto aj novú kráľovnú krásy Horehronia. Po dvoch kastingoch, ktoré sa konali v Brezne a Banskej Bystrici, vytvorila porota finálovú desiatku najkrajších dievčat, pre ktoré sa začala cesta touto súťažou.

Súťaž sa pre dievčatá začala fotením profilových fotiek v ateliéri fotografky Gabiky Mendelovej. O vizáž sa starali dievčatá z tímu Gosh Copenhagen a o vlasy, ako inak, kaderník Adam Medveď. Finálová desiatka bola verejnosti predstavená 1. augusta, od kedy prebiehalo aj hlasovanie Miss Sympatia.

Dievčatá absolvovali aj niekoľko sústredení. Hotel Zerrenpach nás privítal ako prvý. Tu sa naše finalistky  lepšie spoznávali či už navzájom medzi sebou ale taktiež aj s s celým tímom a postupne sa zoznamovali aj so súťažou. Boli tu pre ne pripravené rôzne aktivity, workshopy, točenie sprievodných videí, prednášky či kurz líčenia.

Druhé sústrednie sa konalo v nádhernej prírode Salašu Zbojská. Ani toto sústredenie sa neobišlo bez rôznych fotení, rozhovorov pre regionálne televízie či tréningu “catwalk-u”.

Tretie a zároveň posledné sústrednie sa konalo tesne pred finálovým večerom. Dievčatá tu naplno pracovali na všetkých detailoch, trénovali prehliadky a choreografie tak, aby ich “veľký večer“ dopadol podľa predstáv.

Pomedzi sústredenia sa finalistky Miss Horehronie zúčastňovali aj prehliadok, ktoré pre ne boli zároveň tréningom na móle. Predstavili sa na Bratislavských módnych dňoch v krojoch z oblasti Horehronia, na podují s názvom “Letné Tornádo“ v Bory Mall, kde dievčaté doplnili večer plný hudby a tanca prehliadkami, na ktorých predstavili kúsky renomovaných dizajnérov či na prehliadke pre módnu značku Esseresplendida.

Dievčatá boli naplno pripravené na finálový večer, ktorý sa uskutočnil 27. októbra v Ministry of Fun v Banskej Bystrici. Počas galavečera ukázali svoju jemnosť, ženskosť a prirodzenosť. Kráľovnou krásy Horehronia pre rok 2019 sa stala Simona Sroková z Banskej Bystrice. Titul I. Vicemiss Horehornie si odniesla naša najmladšia finalistka Lujza Kalčoková a titul II.Vicemiss Horehronie patrí Anete Bálintovej, ktorá ho doplnila o titul Miss Ženský Web Horehronie. Víťazkou v kategórii Miss vlasy sa stala Lívia Semanová, titul Miss Sympatia si odniesla Nina Peniaková a držiteľkou titulu Miss Face sa stala Laura Luciaková.